Rosmarin

Rosmarin er en urt som har blitt brukt i århundrer i tradisjonell medisin for sine mange helsefordeler. Rosmarin er en flerårig plante som hører til i middelhavsområdet, men er nå vanlig dyrket og brukt i hele verden. I tillegg til å gi en deilig smak til mat, har rosmarin en rekke helsefordeler som kan forbedre alt fra fordøyelsen til hjernen.

  1. Forbedrer fordøyelsen Rosmarin har blitt brukt i tradisjonell medisin for å behandle fordøyelsesproblemer som forstoppelse og magekramper. Det er antatt at rosmarin hjelper til med å øke galleproduksjonen, som er viktig for å bryte ned fett og absorbere næringsstoffer i tarmene.

  2. Reduserer betennelse Rosmarin inneholder antiinflammatoriske forbindelser som kan bidra til å redusere betennelse i kroppen. Dette kan være spesielt nyttig for personer med kroniske inflammatoriske sykdommer som leddgikt eller astma.

  3. Beskytter hjernen Rosmarin inneholder forbindelser som kan forbedre hjernens funksjon, spesielt hukommelse og konsentrasjonsevne. Forskning har også vist at rosmarin kan beskytte hjernen mot aldersrelaterte skader og degenerative sykdommer som Alzheimer og demens.

  4. Reduserer angst og stress Rosmarin kan også bidra til å redusere angst og stress. Det antas at dette skyldes rosmarins evne til å påvirke nivåene av nevrotransmittere som påvirker humør, som serotonin og dopamin.

  5. Styrker immunforsvaret Rosmarin inneholder også forbindelser som kan styrke immunforsvaret, inkludert antioksidanter og antibakterielle forbindelser. Dette kan bidra til å beskytte kroppen mot infeksjoner og sykdommer.

  6. Regulerer blodsukkeret Rosmarin har også blitt undersøkt for dens evne til å regulere blodsukkernivået. En studie fant at rosmarin kan bidra til å redusere blodsukkernivået etter et måltid.

  7. Beskytter mot kreft noen studier har også antydet at rosmarin kan ha anti-kreftegenskaper. Forskere har funnet at rosmarin inneholder forbindelser som kan hemme veksten av kreftceller og til og med indusere celledød i noen tilfeller.

Det er mange måter å inkludere rosmarin i kostholdet ditt, som å tilsette urten til supper, sauser, marinader, og dressinger. Du kan også lage rosmarin-te ved å koke frisk eller tørket rosmarin i vann i noen minutter. Rosmarin tilskudd finnes også.

Se vår eteriske olje her

Rosmarin bademelk her

Rosmarin krydder her