Spirulina

Spirulina er et populært tilskudd som har blitt stadig mer populært de siste årene, takket være dens påståtte helsefordeler og næringsverdi. Spirulina er en type blågrønn alge som vokser naturlig i ferskvann og saltvann. Den har en høy konsentrasjon av næringsstoffer, inkludert proteiner, vitaminer, mineraler og antioksidanter, som kan gi mange helsefordeler.

Det er flere grunner til at folk tar spirulina-tilskudd. Noen bruker det som en kilde til protein og næringsstoffer for å støtte en sunn livsstil og kosthold. Andre bruker det for å bekjempe betennelse, redusere kolesterolnivået eller for å styrke immunforsvaret. Noen har også rapportert at spirulina kan hjelpe med vekttap og økt energi.

En av de viktigste næringsstoffene i spirulina er protein, og det kan inneholde opptil 70% protein etter tørrvekt. Dette gjør spirulina til en utmerket kilde til protein for vegetarianere og veganere, samt de som ønsker å øke proteininntaket sitt. Proteinet i spirulina inneholder alle de essensielle aminosyrene kroppen trenger for å bygge og vedlikeholde muskler, noe som gjør det til en populær ingrediens i mange proteinrike snacks og smoothier.

Spirulina har også en høy konsentrasjon av antioksidanter, inkludert betakaroten, zeaxanthin og phycocyanin. Disse antioksidantene kan bidra til å beskytte cellene mot skade forårsaket av frie radikaler og betennelse. Phycocyanin, spesielt, har vist seg å ha betennelsesdempende egenskaper, og kan hjelpe med å lindre symptomer på leddgikt og andre betennelsessykdommer.

I tillegg kan spirulina bidra til å senke kolesterolnivået og forbedre hjertehelsen. Flere studier har funnet at spirulina kan redusere totalkolesterolnivået og LDL-kolesterolnivået, mens det øker nivået av det "gode" HDL-kolesterolet. Dette kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom.

Trykk her for å kjøpe spirulina